Een tweede volledig nieuwe elektrisch aangedreven portaalkraan

De installatie van een tweede volledig elektrisch aangedreven rubber banden portaalkraan (RTG) KALMAR E-ONE geleverd door Cargotec is vorige week afgerond op de Schavemaker Invest-terminal. Het doel van de investering is om de verwerkingscapaciteit van de intermodale terminal in Kąty Wrocławskie te vergroten en de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.

De nieuwe machine wordt gebruikt voor het behandelen van 20′ en 40’/45′ containers met een gewicht tot 45 ton. Dankzij het 27,1 m hoge portaal kunnen containers tot vijf verdiepingen hoog worden gestapeld, terwijl de kolomoverspanning van 32 m ervoor zorgt dat ze in 10 rijen kunnen worden gestapeld.

De kraan ontwikkelt snelheden tot 130 m/min en tot 50 m/min bij een nominale belasting van 45 ton. De hele structuur heeft een volledig elektrisch aandrijfsysteem, dat de uitstoot van verontreinigende stoffen in de atmosfeer volledig elimineert en het geluidsniveau tijdens het gebruik aanzienlijk vermindert.

In de constructie van de machine zijn veel oplossingen toegepast die het comfort en de veiligheid van het werk aanzienlijk zullen beïnvloeden – waaronder het anti-collision systeem, het AGS automatische stuursysteem of de stroomkabel met een geïntegreerde glasvezel.

intermodal

Schavemaker Logistics & Transport

Schavemaker Logistics is een volwaardig logistiek dienstverlener die voor u een volledige oplossing op maat kan verzorgen. Deze value added service kunnen wij bieden door het gebruik van onder meer:

– 80.000 m² binnen- en buitenopslag
– Verschillende warehouses in Nederland en Polen
– Bovenloopkranen tot 40 ton
– Heftrucks tot 42 ton

Meer over Logistiek