Logistic Solutions

Van idee tot werkelijkheid

Toen Rico Schavemaker, eigenaar van Schavemaker Logistics & Transport, eind 2019 contact met mij opnam met de vraag of ik interesse had om de vestiging Breda toekomstbestendig te maken was ik verbaasd en vereerd.

Verbaasd om sinds lange tijd weer iets te horen (had 9 jaar eerder al mogen werken voor het bedrijf) en vereerd vanwege de uitdaging die Rico mij voorlegde.

Na veel nadenken over deze uitdaging heb ik ja gezegd tegen dit aanbod en ben van start gegaan een globaal plan te ontwikkelen hoe de vestiging sterker de toekomst in kan gaan.

logistics solution

Het basisidee bestond grofweg gezegd uit twee gedachtes:

  • De groepagedisciplines (UK/Ierland + Frankrijk/Italië) in Breda centraliseren om zodoende de capaciteit en de transportbehoefte beter en flexibeler af te stemmen op de vraag en behoefte van de markt
  • Het opzetten van contract logistiek om middels deze discipline verbinding te maken met de intermodale en andere mogelijkheden binnen de Schavemaker groep

Uiteraard was de brede ontwikkeling van de Schavemaker groep de afgelopen jaren (oude liefde roest niet) mij niet onopgemerkt gebleven. Mooi en knap dat al die op zichzelf staande activiteiten succesvol waren.

Maar ook jammer dat dit niet als een geïntegreerde brede logistieke oplossing gepositioneerd werd in de markt. Waar vind je een familiebedrijf die eigen assets heeft in wegtransport, aircargo, railtransport (eigen terminals) en transport over water? Wat een kans om al deze kennis en mogelijkheden samen te brengen in een nieuwe firma met contract logistiek als verbindend element.

We leven nu in september en, mede door corona, in onzekere tijden. Ondanks dat werken we vandaag de dag in Breda vanuit één gedachte om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen op het gebied van groupage transport op UK/Ierland & Frankrijk/Italië.

Schavemaker Logistics Solutions

En op 1 september zijn we op Moerdijk onze nieuwe activiteit gestart met de naam “Schavemaker Logistics Solutions”.
Hier gaan we vormgeven aan het ontwikkelen en uitrollen van op maat gemaakte logistieke concepten, voortkomend uit concrete klantvragen, waarbij we continue blijven werken aan creatieve oplossingen die daar waar mogelijk gebruik maken van de reeds aanwezige kwaliteiten van de Schavemaker groep en anders samengebracht worden vanuit ons uitgebreide netwerk.

Rico bedankt voor het vertrouwen deze uitdaging aan mij te gunnen en het lef hierin te willen investeren.

We gaan ervoor!

#challengeus

Schavemaker Logistics & Transport

Schavemaker Logistics is een volwaardig logistiek dienstverlener die voor u een volledige oplossing op maat kan verzorgen. Deze value added service kunnen wij bieden door het gebruik van onder meer:

– 80.000 m² binnen- en buitenopslag
– Verschillende warehouses in Nederland en Polen
– Bovenloopkranen tot 40 ton
– Heftrucks tot 42 ton

Meer over Logistiek