Terminal Schavemaker Invest breidt gekoeld containervervoer uit

In juli 2021 heeft de containerterminal in Kąty Wrocławskie de eerste 3 containertrailers uitgerust met gespecialiseerde stroomgeneratoren. Deze apparaten zullen dienen voor een continue en onderhoudsvrije stroomvoorziening van gekoelde zeecontainers tijdens korte en lange wegtransporten.

De leverancier van de apparatuur is een Poolse fabrikant ELMECO Sp.j. De aangekochte stroomopwekkingseenheden zijn AP3-20KN-modellen die zijn aangepast om te worden gemonteerd onder de frames van verschillende soorten containertrailers en worden aangedreven door een 21 kW-dieselmotor, die voldoet aan de eisen van de uitlaatemissienorm STAGE III A.

De aankoop van de stroomopwekkingseenheden is een andere investering van de terminal, die onze klanten een uitgebreide service zal bieden van gekoelde containers tijdens hun transport en opslag.

Momenteel is de terminal uitgerust met 30 elektrische aansluitingen voor het voeden van de containers en heeft een staf van medewerkers die getraind zijn in het uitvoeren van technische inspecties (PTI) voor gekoelde containers. Dit maakt het mogelijk om gespecialiseerde diensten te verlenen en goederen op te slaan die tijdens de opslag temperatuurregeling vereisen.

Schavemaker Logistics & Transport

Schavemaker Logistics is een volwaardig logistiek dienstverlener die voor u een volledige oplossing op maat kan verzorgen. Deze value added service kunnen wij bieden door het gebruik van onder meer:

– 80.000 m² binnen- en buitenopslag
– Verschillende warehouses in Nederland en Polen
– Bovenloopkranen tot 40 ton
– Heftrucks tot 42 ton

Meer over Logistiek