Schavemaker’s eerste 100% elektrische truck.

Vandaag is een speciale dag voor Schavemaker Logistics & Transport.

We hebben er even op moeten wachten maar we zijn trots om aan te kondigen dat we vandaag onze eerste 100% elektrische truck in gebruik hebben genomen.

100% electric truck

We zijn erg blij dat we deze stap gezet hebben in samenwerking met Volvo Trucks, een wereldleider in de ontwikkeling van elektrische voertuigen.
Dit is slechts het begin van onze reis naar een duurzamer transportsysteem en we zullen blijven investeren in innovatie en technologie om onze impact op het milieu te minimaliseren.

Deze emissie loze truck zal 24/7 worden ingezet tussen TATA Steel in Velsen en Laura metaal te Velsen-Noord.

Aangezien de truck vele fabrieken aandoet op het TATA Steel terrein en warehouses van Laura Metaal is deze zero-emission Volvo Truck een enorme verbetering voor de werkomstandigheden.
De 180KW snel-laadinstallatie staat op het terrein van Schavemaker en onze doelstelling is om zoveel mogelijk opgewekte zonne-energie vanaf de daken van onze warehouses in de truck te krijgen.

Deze speciale dag werd bijgewoond door onder andere Martin van der Meer (TATA Steel) en Pieter Haumann (Laura Metaal)

Schavemaker Logistics & Transport

Schavemaker Logistics is een volwaardig logistiek dienstverlener die voor u een volledige oplossing op maat kan verzorgen. Deze value added service kunnen wij bieden door het gebruik van onder meer:

– 80.000 m² binnen- en buitenopslag
– Verschillende warehouses in Nederland en Polen
– Bovenloopkranen tot 40 ton
– Heftrucks tot 42 ton

Meer over Logistiek