Schavemaker start tweede railterminal in Polen

Schavemaker Group kondigt met trots aan dat zij in Mietkow 35 hectare grond heeft verworven met een bestaand spoor van 7 km voor de ontwikkeling van een tweede railterminal. Deze nieuwe investering biedt veelbelovende mogelijkheden voor het gebruik van emissiearm en milieuvriendelijk spoorvervoer in combinatie met een ideale distributielocatie voor Polen en Tsjechië.

De nieuwe railterminal in Mietkow komt op slechts 11 kilometer van de huidige railterminal in Katy Wroclawskie. De huidige railterminal voorziet Schavemaker van een spoorverbinding tussen Wroclaw (Polen) en Moerdijk (Nederland). Met de aankoop van de tweede railterminal heeft Schavemaker zojuist nieuwe kansen gecreëerd om spoorgoederendiensten te ontwikkelen en uit te breiden.

Schavemaker Group heeft opdracht gegeven voor het ontwerp van verschillende projecten op het aangekochte terrein, waaronder de bouw van een nieuwe containerterminal, een intermodale herlaadterminal voor opleggers, een eigen geëlektrificeerd treinstation met meerdere opstelsporen, magazijnen tot 100.000 m2, productiemagazijnen met spoorlijnen erin en infrastructuur met betrekking tot spoorvervoersdiensten.

De Schavemaker Group nodigt iedereen uit die intermodaal spoorvervoer wil integreren in zijn bedrijfsvoering om met ons samen te werken.

rail terminal polen